Beste zakelijke leaseauto’s

De vijf beste zakelijke leaseauto’s van 2020 

Als je in een zakelijke leaseauto rijdt, staat je iedere paar jaar weer een leuk klusje te wachten: het uitkiezen van een nieuwe auto. Natuurlijk ben je daarbij gebonden aan het budget van je werkgever, maar als je goed bent in het vinden van aantrekkelijke deals, zou je over een paar maanden zomaar in je droomauto kunnen rijden.

Maar welke auto is dat dan?

De kans is groot dat je zelf al een model in gedachten hebt, maar je zou in ieder geval inspiratie kunnen opdoen met onderstaande vijf auto’s. Die zijn namelijk door het vakblad Automobiel Management uitgeroepen tot de beste zakenauto’s voor het jaar 2020.

Volgens een vakjury van directieleden van grote leasemaatschappijen, vertegenwoordigers van wagenparkbedrijven, onafhankelijke lease-experts en vakjournalisten zijn deze vijf auto’s de beste keuze op het vlak van kwaliteit en kostprijs.

Ook hebben de auto’s een relatief groot marktaandeel en zit er volgens de deskundigen een goede organisatie achter.

Hieronder vind je het overzicht van de vijf beste zakenauto’s van komend jaar.

Business Insider heeft meteen het kostenplaatje erbij gezet, rekening houdend met cataloguswaarde, de bijtelling voor privé-gebruik (22 procent voor niet-elektrische auto’s) en de belastingtarieven in box 1 op basis van de tarieven in 2020. Tot een inkomen van 68.507 euro geldt dan een belastingtarief van 37,35 procent en daarboven is het tarief 49,50 procent.


5. Volvo V60

Nieuwprijs: €42.695

Te leasen vanaf: €561/maand

Bijtelling voor privé-gebruik in 2020: 22%

Maandelijkse lasten bijtelling bij inkomen tot €68.507: €292

Maandelijkse lasten bijtelling bij inkomen boven €68.507: €387

De Volvo V60 is een behoorlijk ruime stationwagon. In z’n meest simpele uitvoering rijdt hij op benzine, maar voor wat extra geld is hij ook met hybride motor beschikbaar. En dat scheelt behoorlijk in verbruik: met benzinemotor heeft hij 6,9 liter per 100 kilometer nodig, maar de stekkeruitvoering rijdt diezelfde afstand op slechts 1,8 liter.

Verder heeft de auto alles wat je van een moderne wagen verwacht: een uitgebreide veiligheidsuitrusting die er onder meer voor zorgt dat je niet zomaar van je rijbaan af rijdt, een digitale tv-ontvanger, een indrukwekkend audiosysteem en comfortabele (leren) stoelen. En nog veel meer.


4. Volkswagen Golf

Nieuwprijs: €28.775

Te leasen vanaf: €307/maand

Bijtelling voor privé-gebruik in 2020: 22%

Maandelijkse lasten bijtelling bij inkomen tot €68.507: €197

Maandelijkse lasten bijtelling bij inkomen boven €68.507: €261

De Volkswagen Golf is wat compacter dan de Volvo V60. De hatchback is al jaren het meest verkochte model van Volkswagen en bestaat tegenwoordig zelfs als elektrische auto. En die variant is best aantrekkelijk. Hij is met ruim 34 duizend euro namelijk maar iets duurder dan z’n benzinebroer, maar dankzij die lage prijs geldt wel de lage bijtelling van 8 procent.

Mocht je toch liever op benzine rijden, dan kun je kiezen voor de standaarduitvoering met snufjes als vermoeidheidsherkenning, remmen die automatisch blokkeren na een ongeval, airconditioning en elektrische ruiten.


3. Kia Niro

Nieuwprijs: €28.995

Te leasen vanaf: €372/maand

Bijtelling voor privé-gebruik in 2020: 22%

Maandelijkse lasten bijtelling bij inkomen tot €68.507: €199

Maandelijkse lasten bijtelling bij inkomen boven €68.507: €263

De Kia Niro is een crossover die wordt geleverd als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische auto. Omdat de volledig elektrische variant vanaf 42 duizend euro te koop is, valt hij in 2020 in de lage bijtellingscategorie van 8 procent. De hybride varianten zijn echter een stuk goedkoper en daarom voor je werkgever een wat aantrekkelijkere keuze.

Alle varianten beschikken in ieder geval over actieve rijbaanassistentie, een display van 8 inch met USB-aansluiting en een voorbereiding voor Apple CarPlay en Android Auto. Verder hebben ze allemaal cruise control, een achteruitrijcamera en centrale deurvergrendeling. Daarmee is de basisversie van de Kia Niro een stuk rijker uitgerust dan de even dure Volkswagen Golf.


2. Jaguar I-Pace

Nieuwprijs: €81.800

Te leasen vanaf: €838/maand

Bijtelling privé-gebruik in 2020: 8% tot 45.000 euro en 22% daarboven

Maandelijkse lasten bijtelling bij inkomen tot €68.507: €364

Maandelijkse lasten bijtelling bij inkomen boven €68.507: €482

De Jaguar I-Pace is de duurste auto in deze lijst. Het is de eerste compleet elektrische auto van Jaguar, maar omdat hij duurder is dan 45 duizend euro, val je met deze auto voor de waarde boven de drempel van 45 duizend euro in de hoge bijtellingscategorie van 22 procent.

De auto is sinds 2018 verkrijgbaar op de Nederlandse markt en hij heeft een actieradius van tot wel 470 kilometer. De uitrusting is, zoals je misschien al zou verwachten, behoorlijk indrukwekkend. De auto beschikt bijvoorbeeld over vierwielaandrijving met twee onafhankelijk gestuurde motoren, een interactief display, een systeem waarmee je navigatie-instructies op je vooruit ziet, een ‘superieur’ audiosysteem en spraakherkenning.

Verder hoef je je ook over veiligheid geen zorgen te maken in deze auto, want bij een ongeval wordt er automatisch contact gelegd met de alarmcentrale.


1. Volkswagen Polo

Nieuwprijs: €17.650

Te leasen vanaf: €256/maand

Bijtelling voor privé-gebruik in 2020: 22%

Maandelijkse lasten bijtelling bij inkomen tot €68.507: €121

Maandelijkse lasten bijtelling bij inkomen boven €68.507: €160

Dan dé zakenauto van het jaar: de Volkswagen Polo. Het is de goedkoopste auto in de lijst en volgens Automobiel Management is de Polo vooral geliefd door zijn “volwassen techniek en comfort”. De auto is volgens het vakblad van hoge kwaliteit en heeft juist een relatief lage kostprijs per kilometer, ook omdat de restwaarde van de auto hoog is. Daarom is de Polo aantrekkelijk als zakelijke leaseauto, maar ook een goede keuze voor mensen die een mobiliteitsbudget hebben en daarmee voor private lease kiezen.

Hoewel de Polo lange tijd het kleinste model van Volkswagen was, heeft hij voor z’n prijs toch best een indrukwekkende uitrusting. De front assist helpt bijvoorbeeld om aanrijdingen met auto’s of voetgangers te voorkomen en hij heeft een vakje waarin je je telefoon draadloos kunt opladen.

In de zomer heeft het instapmodel wel een tegenvaller: die heeft geen standaard airconditioning. Daar zal je toch echt zo’n 2.000 euro meer voor moeten betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglishFrenchGermanItalianPolishSpanish